Danish Property Management

Centralhotellet i Odder overtages af Kähler-koncernen:

En smuk bygning med referencer til Kählers historie

Kähler-koncernen overtog pr. 1. oktober 2015 Centralhotellet midt på Odder Torv. Baggrunden for købet er, at man hos Kähler er faldet for en smuk, fredet bygning – som i øvrigt har reference til keramikvirksomhedens historie. Den æstetiske dekoration af bygningen er nemlig udført af Karl Hansen Reistrup, som i mange år var kunstnerisk leder hos netop Kähler.

Selv samme Hansen Reistrup er også kendt for sine keramiske udsmykninger på fx Aarhus Teater, Marselisborg Slot, Københavns Rådhus – og på den fredede Carlsberg-bygning, kaldet ”Det Grå Hus”, som Kähler-koncernen overtog for nylig.

De kommende måneder vil koncernen gennemgå bygningens muligheder og overveje, hvordan der kan tilføres nye, relevante aktiviteter, så den smukke ejendom forhåbentlig kan udvikle sig til et større aktiv – ikke mindst for borgerne i Odder, men faktisk for hele regionen.

I mange år har der ikke været drevet hotel i ejendommen, hvilket umiddelbart heller ikke er muligt fremadrettet. Til gengæld er der plads til at indtænke andre charmerende anvendelsesmuligheder. ”Ejendommen er så smuk og spændende, bl.a. med den helt unikke teatersal, at den også bør kunne tiltrække interessenter fra hele Aarhus-området”, udtaler Frantz Longhi, der er ejer af Kähler.

Kähler vil gå igang med at udvikle kommercielt bæredygtige aktiviteter i ejendommen, og vil også skabe kontakt til de lokale interesser i Odder, der jo i mange år har arbejdet for en bedre udnyttelse af bygningen. Både disse og Odder kommune vil blive kontaktet i de kommende måneder.

Der forventes dog først i løbet af 2016, at foreligge endelige planer for realiseringen af fremtidige aktiviteter i ejendommen. Der jo er fredet og derfor ikke helt ukompliceret at anvende.

Frantz Longhi udtaler i øvrigt: “Vil man vide mere om Centralhotellet i Odder, er Eric Pettersson (Arkitekt, lektor emeritus og Landsformand for Plant et Træ), den rette at kontakte. Eric Pettersson kender jeg fra Arkitektskolen og han har en enorm viden om stedet”.

Det var netop Eric Pettersson, som gjorde Frantz Longhi, der også er arkitekt, opmærksom på den smukke bygning. Eric Pettersson mødtes med Frantz Longhi over en frokost og fortalte ham om bygningen. ”Det viste sig at være en meget spændende og ret så dyr frokost”, siger Frantz Longhi med et smil. “Det er først og fremmest Eric Petterssons fortjeneste, at der nu er muligheder for at realisere noget af det potentiale, som bygningen har gemt på i så mange år. Og jeg er sikker på, at vi får noget særligt ud af det på sigt, så det vil vise sig at være mere end frokosten værd”.

Henvendelser om overtagelsen kan rettes til Business Developer, Lene Nygaard fra Kähler koncernens ejendomsselskab på mail: LNY@dejm.dk